online poker

Искам да задам един въпрос на тези, които обличат българските водещи на сутрешни блокове. И този въпрос ще е ЗАЩО БЕЕЕЕ? Защо обличате хората в най-безумните дрехи на света, които не само, че не стоят добре на клетите хорица, но и ги правят да изглеждат смешни? Защо каквото и да изберете и да го поставите върху познатите тела от екрана, то започва да изглежда евтино, грозно и кич? Защо и как така всички тези дрехи са сякаш подбрани от магазин за втора употреба на дрехи, носени през седемдесетте в някою скучен германски град с универсален магазин и бирария в центъра? Защо вместо да са секси, водещите в телевизиите са като пенсионери на деветомайски купон?

Първенството  в негласното състезание по унизително обличане на журналистите от екрана водят стилистите на „Тази сутрин“ – сутрешният блок на bTV. Понякога направо се чудя откъде в днешно време може да се намери тревно зелено поло, което да се комбинира с нещо като сако, но без ръкави. Карирано, в бежово кафявата гама. Ето с такова „ансамбълче“ беше издокарана наскоро водещата журналистката Ани Цолова. Стилистите на сутрешния блок на тази иначе така реномирана телевизия вероятно не могат да мислят трезво в ранните часове на деня, но техните „стилни“ предложения обикновено не излизат от стилистиката „любимата учителка по литература от езиковата гимназия в Ловеч“… например. Горката Ани Цолова е принудена да пристяга сравнително пищната си женска фигура в някакви елеци, презрамки, кръстосващи се жилетки, ризи с бебе якички, сукмани и подобни клети дрехи, които направо я правят смешна. В същото време колегата й Виктор е докаран от стилистите в комбинации от типа „абитуриент“, в които преобладават розово лилавите нюанси и леко лъскавите елементи по вратовръзките.

Тази сутрин попаднах на финала на „Тази сутрин“, когато Ани Цолова скокна изплашена от присъствието на някакъв австралийски таралеж (огромно животно с дъъълги бодливоподобни косми) и така успяхме да видим и бежовите й спортни панталони, гарнирани с масленозеленото поло и въпросното карирано елече. Честно казано, приличаше повече на лесничей, отколкото на хубава жена, затова пък Виктор беше решен в розовата гама с умопомрачителна вратовръзка в пембено…

Страховито е положението и с новинарите. Мариана Векилска например винаги е в костюмчета за директорки на начални училища – два номера по-малко сакенце, пола до средата на коляното и от всичко това извира пристегната плът. Цветовете отвово са „свежи“ – червено, жълто, светло синьо…

Като превключих на Нова ттелевизия, попаднах на Гала и снопове стърчащи пера, пристегнати корсети, нечовешки големи китки и какво ли още не. Направо може да ти стане неудобно да гледаш. Не стига това, но често в това предаване се появяват и стилистки, които на своя ред в ефир започват да мятат по себе си купища шалове, шапки, аксесоари и чудеса, които би трябвало да са номер едно в трендовете за момента. Така заприличват на избягали от лудницата маниачки, които слагат върху себе си всичко, което могат да поемат. Водещите на останалите рубрики също са с дрехи като за карнавал – дебеличките обикновено са в бонбонено розово, а останалите – с еполети, катарами, джунджурии и аксесоарчета тип Батман.

Не по-различно е положението в Националната телевизия, където в новините е пълно с хора с лошо поддържани зъби, които са облечени в нещо като драперии за маса, а костюмите на мъжете са в стила „покойният е бил по-едър…“ – никога не са по мярка и винаги стоят износени.

Любими обаче си остават за мен момичетата от прогнозата за времето на Нова телевизия. Вероятно има някаква негласна политика те предимно да се явяват в панталони, които са така стегнати около бедрата им, че откровено следват формите на задниците им и женските им полови подробности. На всичкото отгоре костюмчетата често са лъскави, с ципчета и пробляскващи метални джаджи.

От години все се надявам да видя поне един добре ушит и по мярка костюм на журналист от мъжки пол в българския ефир. Истината е обаче, че на Юксел Кадриев още не могат да му съберат мускулите в подходящ ръкав и всичките му костюми са нагънати на най-невероятни места, а вратовръзките му имат изключително незабалежителен характер. В Канал 1 пък мъжете новинари приличат на второкурсници в техникум по двигатели с вътрешно горене и какъвто и костюм да носят, той им стои като ученическа униформа.

Мисля си, че щеше да бъде добре, ако за тези хора, чийто тела и физиономии гледаме ежедневно, можеха да бъдат обличани от хора, на които наистина им пука как изглеждат.

Tags:
 1. daniel Said,

  „покойният е бил по-едър…“е това ми е любимо….:::)))

 2. Ина Said,

  Мария, толкова си права. Тези, които не изглеждат като гимназиални учителки от 80-те, имат евтин вид като на девойка, тръгнала на дискотека в Студентски град.
  inascloset.com

 3. Joro Said,

  Ани Салич във „Великолепната шесторка 2″….фаворит…

 4. Ljuba Said,

  Мария, отдавна не съм се просълзявала, вила и гърчила от смях, но точно това ми се случи докато четях по-горното! Много рядко гледам тези предавания по телевизията, но си представих идеално какво имаш предвид…

Add A Comment