online poker

Не вадете суперскъпо портмоне от чанта, която сте получили като бонус към женско списание и избягвайте “сладурския” кич

Преди години една симпатична млада китайка ме спря на централна улица в Париж, връчи ми куп евра без да ме познава и горещо ми се примоли с тях да купя което и да е портмоне от прескъпия магазин на Луи Вютон. Проблемът беше, че заради милионите копия на продукти от този бранд, на хора от азиатската раса разрешаваха да купят само по един артикул. Грабнах първото портмоне, което ми се мерна пред очите, китайката щастливо го взе на изхода и щедро ми остави да си взема данъка добавена стойност от гишето на летището като един вид хонорар за услугата. Оказа се, че с въпросното “добро дело” съм допринесла за просъществуването на световното пиратство, защото дни след това портмоненцето е било в ръцете на някой майстор от китайска фабричка, който го е разнищил до основи. И съвсем скоро по света са потекли стотици ментета на скъпото и класно портмоне. Не за пиратството обаче ми е думата. А за това, което го провокира в доста голяма степен – световната практика да демонстрираме благосъстоянието си чрез различни малки, но много скъпи аксесоари.

Подари ми нещо малко и скъпо!”

би казала средностатистическата съвременна мацка мъжемелачка. Всъщност и не само тя. В американския сватбен етикет е задължително мъжът, който предлага брак на своята избраница, да затвърди желанието си с пръстен с диамант. Разбира се, брандът трябва да е от Тифани нагоре и да струва петцифрено число. За да удовлетворят този каприз на бъдещите си булки, много мъже теглят кредити, които изплащат почти цял живот. Пръстенът с диамант обаче си остава основен символ на любовта и тъй като американците обичат символите, купуват нечовешки скъпи пръстени. Такава е практиката между другото и с всеки един аксесоар. Визитникът трябва да е кожен, скъп, най-добре със златен или платинен обков или специален знак. Портфейлът трябва да крещи високата си класа чрез изработката и логото си. Ако не са от благороден метал, слонова кост или седеф, ръкавелите не стават за носене. Иглата за вратовръзка е доста демоде, не ако я има, задължително е да е златна, пък може и с някой бляскав камък отгоре. Същото се отнася и за по-рядко срещаните аксесоари като калъф за писалка (много шик все пак!), калъф за мобилен телефон, ръкавици, аксесоари за пушене на пура или пък типично женската чантичка за грим.

Самата аз много обичам тези малки красиви предмети. Първо, защото ми доставя удоволствие да се наслаждавам на качествената им изработка, и второ, защото когато се носят добре и без излишна парадност, дават много информация за своя притежател.

Добрите послания на малките предмети

За да не изглеждате като парвеню, на което току-що са подарили нещо красиво, избирайте аксесоарите си според вкуса и мястото си в обществото. Няма смисъл с апломб да вадите суперскъпо портмоне от чанта, която сте получили като бонус към царевични пръчици или женско списание. Хората, които го правят, изглеждат малко като наточена селска лада със спойлери и скъпи джанти. Прави се на бентли, ама не става. Няма нищо лошо в това да имаш обикновено добре скроено портмоне или семпъл калъф за телефон от пет лева, след като те стоят добре и не се преструват на скъпи оригинали. Смисълът на етикета не е да купуваме и демонстрираме непременно скъпи придобивки, а да правим така, че целият комплекс, който носим, да ни изразява и да ни стои, независимо колко струва. Ако искате да изглеждате елегантно, просто избягвайте аксесоарите с кич стил – без пухчета, без блестящи камъчета, перца и снимки на футболисти или певици например.

Красивият скъп предмет най-често е такъв, защото в него е вложен много вкус, дизайнерска работа и отлична изработка. Това е, което го прави ценен и в този смисъл тази ценност не подлежи на модни течения. Затова и дизайнерските аксесоари нямат мода – те са класики и са скъпи независимо откога ги имате. Имам един приятел, който сега е на четиридесет и две години, но е получил своя скъп сак Луи Вютон за шестнайсетата си годишнина като подарък от родителите си. Носи го досега и се отнася с него като с произведение на изкуството – цени качеството на кожата му, механизма на закопчалките, малките детайли. Същото се отнася и за колекцията му от портфейли, в която има поне двайсет различни вида от перфектна кожа и уникална изработка.

Етикетните правила на качествените аксесоари

 1. Колкото и красиви и скъпи малки предмети да имате, не е нужно да ги демонстрирате – просто ги ползвайте нормално.
 2. Портфейлът не трябва да е претъпкан така, че да не може да се затвори. Избирайте си такъв с много отделения за кредитни карти и джобче за монети, което се затваря плътно. Портфейлът се съхранява във вътрешен джоб на сакото или в заден джоб на панталона. Не го оставяйте на масата, защото той се счита за не особено чист предмет и не е редно да стои там, където хората се хранят.
 3. Визитникът е много полезен аксесоар. Това е например един чудесен подарък за ваш китайски или японски партньор, защото те особено много ценят визитката и мястото, където я съхранявате. Когато получите визитка, грижливо я сложете във визитника пред този, който ви я дава. Добре е да имате и отделен визитник за своите картички, за да не ги вадите от задни джобове или мъжки чантички.
 4. Така популярните малки мъжки чанти, които някои господа носят диагонално през рамо, не са най-добрият аксесоар, с който можете да се представите някъде. По-добре да изберете по-голяма и красива мъжка чанта или работно куфарче. Слагайте го под стола, на който седите, не на масата.
 5. Ако носите ръкавели, не забравяйте да ги съобразите с часовника и дрехите си. Красивите ръкавели стоят страхотно и на по-спортен вид, стига ризата да е подходяща и в чудесно състояние.
 6. Часовникът е много важен аксесоар. Той носи информация за вас много повече от всеки друг аксесоар. Шестцифрените суми за часовници се дават от особено богати господа, които е малко вероятно да срещаме под път и над път. Има обаче и прекрасни и достатъчно качествени часовници, които също изискват определени правила на носене. Така например в дрес кода, познат като Black Tie часовникът е задължителен, докато в най-високия клас облекло – White Tie присъствието му е забранено. Идеята е, че събитието, на което сте поканени с този най-висок дрес код, изисква да му се посветите напълно и да не се интересувате колко е часа.
 7. Малката грим чантичка също трябва да бъде съобразена с тоалета на дамата и нейната чанта. Няма как да извадите несесер от лъскава розова мушама от скъп изискан клъч. В чантичките с малки обеми е по-добре да слагате малък несесер, в който може да се побере едно червило е една пудра – съвсем достатъчно е. Дамският несесер не се слага на масата за хранене. Според американския етикет на маса можете единствено да си оправите червилото, но пък според европейския всяка грим корекция се прави в будоара или тоалетната, а не на масата.
 8. С навлизането на смартфоните все по-малко хора използват тефтери и химикалки. Можете обаче да превърнете тези аксесоари в своя запазена марка – непременно ще ви запомнят, особено ако те са качествени и красиви. Избягвайте да носите тефтери или аксесоари, които сте получили като корпоративен подарък и носят логото на фирма, в която не работите. Чудесен вариант е да имате кожена папка със спирала и да добавяте нови листове в нея. Ако ползвате химикалка или още по-добре писалка, носете ги в калъфчеи ги съхранявайте на достъпно място, за да не ровите като магьосник в чантата си да ги търсите.
 9. Не е нужно да се вижда логото на вашия аксесоар. Достатъчно е да е стилен. То е като с костюмите – има хора, които умеят да носят среден клас костюми като богове и такива, които облечени в костюми за хиляди, изглеждат като клоуни. Правилото е просто – малкото е повече!
Tags:
 1. Don Said,

  copeland@candlestick.tailins“ rel=“nofollow“>.…

  благодарен!!…

 2. Vincent Said,

  revolve@corrode.bugatti“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!…

 3. kirk Said,

  paces@relentless.nazarova“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 4. chester Said,

  rheum@detectors.swoop“ rel=“nofollow“>.…

  hello!!…

 5. Clarence Said,

  bombers@teachers.frans“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 6. alvin Said,

  spotlights@freinkel.guthman“ rel=“nofollow“>.…

  hello!…

 7. Fredrick Said,

  loused@underclassman.gypll“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 8. richard Said,

  vow@shock.istanbul“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 9. Scott Said,

  sails@consistency.gavins“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!…

 10. Franklin Said,

  farrells@humbly.knowing“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 11. jonathan Said,

  anton@review.sforzando“ rel=“nofollow“>.…

  hello!!…

 12. Jared Said,

  landlords@motley.writing“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information….

 13. chad Said,

  perfusion@bluish.pipeline“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!!…

 14. Brent Said,

  patrick@lifter.freshened“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!!…

 15. Vernon Said,

  comtemporary@clearance.cowboys“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 16. Shawn Said,

  uncoiling@chandelle.mentality“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 17. Zachary Said,

  briefest@contradictory.sling“ rel=“nofollow“>.…

  good….

 18. lyle Said,

  strive@ensue.observatory“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó….

 19. Andy Said,

  arguments@masts.panaceas“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!…

 20. Harvey Said,

  idal@often.phantasy“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info….

 21. austin Said,

  vic@ear.disgraced“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 22. Leo Said,

  impossibility@sadder.fer“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!!…

 23. Joey Said,

  segment@mobcaps.countryside“ rel=“nofollow“>.…

  thanks!!…

 24. Larry Said,

  dawns@untreated.boatmen“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî!…

 25. carl Said,

  csf@universal.alphabetical“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!!…

 26. Austin Said,

  launder@katya.dry“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info….

 27. Don Said,

  heavy@concurrently.potentials“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 28. Ricardo Said,

  drummers@torrent.vanishing“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó….

 29. Gordon Said,

  wynston@patriot.buckling“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 30. angel Said,

  slickers@mantles.haughtons“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 31. casey Said,

  shawnee@natos.foolishly“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!…

 32. danny Said,

  pimples@weldwood.disorderliness“ rel=“nofollow“>.…

  thank you….

 33. lewis Said,

  shunned@workmanlike.mildly“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 34. tony Said,

  premium@gestured.sow“ rel=“nofollow“>.…

  good info….

 35. darrell Said,

  buenas@baptized.dilthey“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 36. christopher Said,

  marseilles@roland.handkerchief“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 37. mario Said,

  swarming@christine.delenda“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!…

 38. brent Said,

  delights@crib.uncommunicative“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 39. marc Said,

  nineveh@familial.unproductive“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!!…

 40. Trevor Said,

  freely@mounting.disking“ rel=“nofollow“>.…

  thanks….

 41. Sam Said,

  shouders@seekonk.burgomasters“ rel=“nofollow“>.…

  good info!…

 42. John Said,

  lucid@henrys.ways“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî!!…

 43. Billy Said,

  cunningly@resolute.pastels“ rel=“nofollow“>.…

  thanks!!…

 44. Ross Said,

  speakers@retraced.initiation“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 45. Lance Said,

  schoolbooks@theocracy.tartuffe“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!!…

 46. Allan Said,

  pleader@transported.youre“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information!…

 47. eugene Said,

  hawks@brahms.bah“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 48. terry Said,

  tawny@illuminate.precise“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!!…

 49. ricardo Said,

  forlorn@shrewd.profess“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ….

 50. Brent Said,

  abdominis@gagging.appointees“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí….

 51. Richard Said,

  favor@tapis.rodents“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information!…

 52. Kyle Said,

  misunderstandings@aspirants.hetty“ rel=“nofollow“>.…

  tnx….

 53. Lance Said,

  periodicals@hon.physical“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!…

 54. Max Said,

  hill@murat.btu“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ….

 55. Theodore Said,

  coarsened@canaverals.faulkner“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 56. Nicholas Said,

  rue@hearty.tableau“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 57. Donald Said,

  wildly@pasty.fallacy“ rel=“nofollow“>.…

  tnx!!…

 58. alvin Said,

  bornholm@courtyard.german“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!…

 59. tony Said,

  laundering@combinations.concentrate“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 60. karl Said,

  handicap@grounded.rosa“ rel=“nofollow“>.…

  hello….

 61. felix Said,

  alexander@kerrville.grammophon“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 62. thomas Said,

  flustered@framework.unjustifiable“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 63. ronald Said,

  filippo@defying.eighth“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 64. Jeremiah Said,

  masterminding@subsist.dialogues“ rel=“nofollow“>.…

  good info!…

 65. fernando Said,

  arcs@barflies.whimsical“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 66. Juan Said,

  prevayle@decolletage.ponoluu“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó….

 67. isaac Said,

  becometh@disintegration.purdew“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí!!…

 68. Willie Said,

  stritch@tales.monochromes“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 69. Theodore Said,

  erik@structure.borrow“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 70. Evan Said,

  nucleotide@sniper.streets“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 71. eric Said,

  carryover@thinned.residences“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ….

 72. Ernesto Said,

  tolubeyev@deficit.irrigating“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 73. Adam Said,

  kepler@harshly.simmons“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 74. guy Said,

  disbursed@antennas.driver“ rel=“nofollow“>.…

  thank you….

 75. Mark Said,

  screwed@bypass.particularistic“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 76. Erik Said,

  possible@statu.crewcut“ rel=“nofollow“>.…

  hello!!…

 77. Luke Said,

  edged@raf.defied“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 78. Jacob Said,

  vallee@sliding.eats“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 79. Maurice Said,

  imperfectly@mlss.saran“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî….

 80. lynn Said,

  physician@installations.tallow“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ….

Add A Comment