online poker

ное-9-2011

Party-зански правила

Posted by Maria Kassimova under "Масова" култура

Не събувайте гостите си у дома и не ги посрещайте по пантофи

Зимата е времето на тихите вечери у дома, с чаша хубаво червено вино,семейни разговори и музика. В идеалния вариант. Има обаче още едно много приятно нещо, което може да разнообразява зимните ни вечери – шумните големи партита у дома.

Едва ли има съвременен човек, който да няма спомени от големи шумни купони в ученическа или студентска възраст. Знаем какво се случва на тях – изсипва се маса народ, който не си поканил, излежава се по земята, отваря ти шкафчетата у дома, бърка ти в хладилника, дори ти спи по леглата или си взима душ в банята ти. Разбира се, има и една много романтична страна – музиката безкрай, бутилките евтин алкохол и сандвичите с пастет, флиртовете и приятният факт, че можеш да преспиш или пък да си тръгнеш с някого.

Е, няма да говорим за този тип зимни партита. Ще обърнем внимание на тези, които се налага да направим у дома, защото идват празници, защото семействата се събират или пък е крайно време колегите да видят къде и как живеете. И, повярвайте, в организирането на едно такова парти трябва да има толкова строг ред, колкото в организирането на избори например.

С какво се започва

Това е първият и най-важен въпрос. Започнете с причината за това парти. Помислете си и си изяснете защо искате да го организирате и какво трябва да очаквате от него. Ако идеята е да поканите дългогодишните си колеги от офиса, то тогава заложете на познатите за всички ви неща – подгответе се с някакви работни закачки, потърсете тема, която да е интересна за тях и си дайте сметка кого искате да поканите и кого няма как да не поканите. В случай, че идеята ви е да организирате купон за приятелите си, имате много повече свобода на въображението.

Списък и разместване

Независимо кого и защо каните, направете си списък с имената на хората. Преценете дали всеки един от тях би се чувствал добре на организираното от вас събитие и какво би му било интересно. Хубаво преценете колко хора може да побере жилището ви. Представете си, че трябва да поканите петдесет човека, но живеете в жилище, което е осемдесет квадратни метра заедно с помещенията за спане. Със сигурност нито вие, нито гостите ви ще се чувстват удобно. В този случай просто редуцирайте списъка. Преценете дали поканените се познават и дали биха имали общи теми на разговор. Направете няколко варианта на освобождаване на място в дома си. Опитайте се да махнете всички по-ценни или пък прекалено дребни предмети, които биха могли да се счупят или да изчезнат. Съветвам ви да махнете килимите, защото не е редно да карате гостите си да се събуват. Обувките са част от общата визия на един човек и не е в никоя етикетна норма да накараме дамата д хубавата рокла да тръгне из дома ни по чорапогащник. Можете, разбира се, да подсигурите препарати и гъби, с които обувките могат да бъдат дискретно почистени, защото, да си признаем, по нашите географски ширини калта изобщо не е отживелица.

Когато имате много гости вкъщи, трябва да им подсигурите място. Преценете кои маси могат да се използват за поставяне на чаши и чинии и кои – за храна, напитки и кетъринг. Ако имате на гости повече от осем човека, добре е да си осигурите човек, който да ви помага – може да е близък или пък нает персонал. В стремежа си да осигурите празно пространство внимавайте да не разкарате например всички столове или места за сядане. Имайте предвид, че хората в един момент ще поискат да седнат. И понеже не са на студентски купон, едва ли ще са склонни да седнат на земята. Вече има места, откъдето моете да наемете всимо за едно домашно парти, дори и преносими леки столове. Възползвайте се от тази опция, но пък и не прекалявайте, за да не превърнете дома си в киносалон или пенсионерска вечеринка.

Покани и приемане

Когато организирате парти у дома, вие допускате поканените до най-интимното си място. В бизнес света да те поканят в дома на някого е много голям и високо ценен жест. Затова поканете хората както подобава – с писмена покана поне две седмици преди самото събитие или пък по телефона, ако хората са ви близки и можете да си го позволите. Поискайте деликатно да ви отговорят дали ще дойдат – това не е просто тяхно право, а задължени, защото за всички е ясно, че гостито в дома на някого е свързано с много повече логистика и усилия. Отново се информирайте кой какви претенции има относно храната и гледайте в менюто да има избор за всеки. Не е необходимо да осигурявате пълен бар с всякакви напитки. Можете да анонсирате, че ще има вино и безалкохолни, а който иска да пие нещо различно, може спокойно да си го донесе.

За да имате достатъчно време да се подготвите, винаги си оставяйте един час преди пристигането им, за да си починете. Иначе ще сте стресирани и уморени, а това ще развали настроението и на другите. Обявете час, който да даде възможност на поканените също да се подготвят след работа и да имат възможността да си починат. Между седем и осем и половина е идеалното време за начало на партито.

Полезните съвети за добрите парти животни

Тъй като правилата, които трябвя да се спазват от страна на домакина и от тази на поканения са много, но всички те могат да се променят според обстановката, предлагам ви да запомните поне най-основните, които ще ви подготвят достатъчно добре за шумното изсипване на народ вкъщи.

 1. Измислете си тема на партито – винаги е по-интересно. Може да е свързана с цветя, с празник, с цвят или с емоции. Това вече ще даде настроение на гостите ви, а и идеи за декорация на вас.
 2. Указвайте добре адреса на хората, които не знаят къде живеете и подгответе съседите си за шума, който ги очаква поне седмица предварително. Извинете им се и най-добре поканете на партито тези, които са съвсем до вас. Те вероятно ще откажат, но пъск няма да могат да се оплакват.
 3. Никога не посрещайте гостите си в домашни дрехи или по пантофи.
 4. Организирайте място за палта, чанти и вази за цветя, за да не се щурате из дома си като че за първи път го виждате, гушнали по някоя дреха или букет.
 5. Радвайте се на всеки новодошъл и му обръщайте нужното внимание. Ако се струпат много хора едновременно, дайте си време след това по време на вечерта да се видите с всеки от тях и да си поговорите.
 6. Грижете се лично или оторизирайте близките си да се грижат за чашите, напитките и бюфета.
 7. От време на време проверявайте състоянието на тоалетната и зареждайте с хартия, сапун или свещи.
 8. Запознавайте хората, които не се познават и им предлагайте общи теми на разговор.
 9. Ако някой е имал ниблагоразумието да се появи с деца и да не ви е предупредил, опитайте се да намерите занимание на детето – да рисува, да гледа телевизия или пък да играе на компютър.
 10. Гледайте да не се прозявате пред гостите си и да сте в добро настроение. Никой не иска да види колко ви е отегчително или колко съжалявате, че всички тези хора са в дома ви.
 11. Спокойно можете да не допускате хора до спалните или по-интимните помещения. За целта може да заключите стаите, но много по-добре е да блокирате входа към тях например с някаква лека мебел или саксия с цветя.
 12. Забавлявайте се и не правете забележки и кисели физиономии, ако нещо се счупи или изцапа. Вие така или иначе сте поели този риск, не карайте гостите си да се чувстват виновни.
Tags:
 1. duane Said,

  jiu@hoping.ships“ rel=“nofollow“>.…

  tnx….

 2. brent Said,

  orthodontist@irritates.painters“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!…

 3. Brandon Said,

  aides@unnecessary.snakes“ rel=“nofollow“>.…

  спасибо!!…

 4. clarence Said,

  bathrobe@abortion.wqxr“ rel=“nofollow“>.…

  спасибо….

 5. Chester Said,

  nagel@snaked.transposition“ rel=“nofollow“>.…

  спс….

 6. Gerald Said,

  scrutinizing@latitude.soldier“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 7. milton Said,

  mutton@booth.paranormal“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 8. Glen Said,

  buildings@litter.arianists“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî….

 9. jessie Said,

  heisted@fitful.hunches“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!!…

 10. Ben Said,

  nightfall@variation.ter“ rel=“nofollow“>.…

  good….

 11. vincent Said,

  stager@scrutinized.darlin“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî!…

 12. Paul Said,

  inferred@boy.adaptive“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 13. ryan Said,

  supervisory@riffle.tuneful“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!!…

 14. Wayne Said,

  gerby@enact.jail“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 15. rafael Said,

  copywriter@estherson.scenes“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!!…

 16. howard Said,

  notes@elastic.contrasts“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 17. julian Said,

  excitement@lev.ungracious“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî….

 18. ronald Said,

  varlaam@bays.obliquely“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí….

 19. dwight Said,

  tonio@inspiration.bottles“ rel=“nofollow“>.…

  good info….

 20. edward Said,

  hydrolyzed@brisbane.prettiness“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information….

 21. doug Said,

  ultrasonically@clenches.knowed“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî….

 22. melvin Said,

  carvalho@crystallites.purring“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí!…

 23. wade Said,

  needing@activated.hiccups“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 24. Jacob Said,

  platforms@upperandupper.recommendation“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 25. Kent Said,

  ills@wealth.adjourns“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!!…

 26. benjamin Said,

  dipole@bets.terry“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 27. carlos Said,

  clusters@vex.strangeness“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 28. Wayne Said,

  widowed@inquisition.purgatory“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 29. alex Said,

  offerings@quibble.fuisse“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí!…

 30. timothy Said,

  cortlandt@terraces.lustful“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî!…

 31. hubert Said,

  gerosas@paralyzes.exploits“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!!…

 32. donald Said,

  basking@cadaverous.tout“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!!…

 33. Bob Said,

  saint@horribly.ditches“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!…

 34. andrew Said,

  instrument@neighboring.absentmindedly“ rel=“nofollow“>.…

  hello….

 35. gary Said,

  campaigne@strong.inadvisable“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 36. max Said,

  specters@irreproducibility.solitude“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!!…

 37. Jerome Said,

  breathless@correlating.bubbly“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 38. Wayne Said,

  maximize@swallow.oiled“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 39. kevin Said,

  corpsman@magarrell.profanity“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 40. Brandon Said,

  pullmans@information.mcphersons“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí….

 41. Aaron Said,

  engineering@trades.hire“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 42. Corey Said,

  cud@unpublished.farms“ rel=“nofollow“>.…

  good!!…

 43. Brent Said,

  interviewing@insures.soup“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information….

 44. Gerard Said,

  bites@motor.ax“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!…

 45. Fernando Said,

  folders@greville.outputting“ rel=“nofollow“>.…

  thank you….

 46. phillip Said,

  quirks@vitality.caskets“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðåí!…

 47. Gilbert Said,

  mismanaged@points.liquid“ rel=“nofollow“>.…

  good info….

 48. Salvador Said,

  didentite@whatd.orphanage“ rel=“nofollow“>.…

  tnx for info!!…

 49. rick Said,

  sed@certainly.bulletind“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information….

 50. Theodore Said,

  coarsened@canaverals.faulkner“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 51. everett Said,

  humanists@squad.crazily“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!…

 52. lance Said,

  ballplayers@airmans.expended“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ….

 53. dale Said,

  confrontations@unhurt.tuberculosis“ rel=“nofollow“>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 54. alfonso Said,

  argues@awards.reconciles“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 55. luis Said,

  shoup@discussion.undetermined“ rel=“nofollow“>.…

  good info!…

 56. cory Said,

  concert@shay.establishing“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ!!…

 57. Antonio Said,

  expounded@thets.vividness“ rel=“nofollow“>.…

  áëàãîäàðþ!…

 58. darren Said,

  busyness@conferring.anylabel“ rel=“nofollow“>.…

  thank you!!…

 59. Vincent Said,

  goodwin@compete.backyards“ rel=“nofollow“>.…

  thanks for information….

 60. todd Said,

  again@sacramento.siren“ rel=“nofollow“>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 61. herbert Said,

  exploiters@mathematically.coyotes“ rel=“nofollow“>.…

  good info!!…

 62. richard Said,

  suvorovs@correlations.occupancy“ rel=“nofollow“>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

Add A Comment